Proje Süreçleri Yönetim Sistemleri Anlatıldı

Proje Süreçleri Yönetim Sistemleri Anlatıldı

Çukurova Üniversitesi bünyesinde yürütülen akademik etkinliklerin envanterinin çıkarılması ve sürdürülebilir bir kalite güvence sisteminin oluşturulabilmesi amacıyla “Akademik Veri Yönetim Sistemi (AVES)” ve “Proje Süreçleri Yönetim Sistemleri (APSİS)” devreye girdi. Yıl içerisinde düzenlenecek toplantılarla her iki sistemin işleyişi hakkında bilgiler verilecek.

Proje Süreçleri Yönetim Sistemleri Anlatıldı

Otomasyon sistemine geçişle ilgili ilk toplantı Fen-Edebiyat Fakültesi Makbule - Halil Avcı Toplantı Salonu’nda yapıldı. ÇÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Süha Berberoğlu tarafından gerçekleştirilen tanıtım toplantısında ilk olarak, “BAP otomasyon sistemi, birim bünyesinde yürütülen tüm akademik, idari ve mali süreçler” hakkında bilgi verildi.

 

Konuşmasının ilk bölümünde Proje Süreçleri Yönetim Sistemleri’ni (APSİS) anlatan Prof. Dr. Berberoğlu, “Yöneticiler, çalışanlar ve araştırmacılar için birçok kolaylık sağlayan APSİS, proje başvurularının tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilmesini ve değerlendirilmesini; Komisyon tarafından talep edilen revizyon işlemlerinin çevrim içi olarak gerçekleştirilmesini; araştırmacıların görev aldıkları projelerin detaylarına erişebilmesini ve tüm işlemlerini sistem üzerinden gerçekleştirmesini; projeler kapsamında raporların çevrim içi olarak sisteme yüklenmesini; ek süre, ek bütçe, proje ekibinde değişiklik, malzeme değişikliği, ek alım gibi tüm taleplerin sistem üzerinden gerçekleştirilerek sonuçlandırılmasını; satın alma taleplerinin, onaylanan harcama kalemleri listesinden seçilerek sistem üzerinden oluşturulmasını ve projelerin bütçe hareketleri, sipariş ve fatura bilgilerinin gözlemlenebilmesini sağlayacak.” şeklinde konuştu.

 

AVES ile Performans Analizleri Daha Sağlıklı Yapılabilecek

Prof. Dr. Süha Berberoğlu, tanıtım toplantısının ikinci bölümünde ise AVES’i anlattı. Uluslararası standartlar ve kalite güvence sistemleri dikkate alınarak geliştirilen AVES’in, yöneticiler ve araştırmacılar için faydalı araçlar içerdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Berberoğlu, “Faaliyet raporları üretilmesi, bölüm ve birimlerin akademik envanterinin ve faaliyetlerinin izlenerek raporlanması, kişisel web sayfaları, öz geçmiş ve araştırmacı kataloğu hazırlama bunlardan bazıları. Sistem ayrıca 350’den fazla göstergeye göre performans analizleri gerçekleştirmekte ve performans raporları üretilmesine de imkân vermektedir.” dedi.

 

Prof. Dr. Berberoğlu: “Her İki Sistem, Araştırma Çalışmaları İçin Önemli Ölçüde Katkı Sağlayacak.”

Prof. Dr. Süha Berberoğlu, kısa süre içerisinde kullanıma girecek olan AVES ve APSİS’le, Çukurova Üniversitesi’nde yürütülen stratejik yönetim, akademik değerlendirme ve kalite geliştirme çalışmaları ile, BAP Koordinasyon Birimi’nde yürütülen süreçlerin hızlanmasına, bilimsel araştırmalar için ayrılan kaynakların etkin kullanılmasına ve araştırma sonuçlarının daha yüksek katma değer sağlamasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.

 

 

DİĞER HABERLER

DSİ
DSİ'ye 515 işçi alınacak
28 Kasım 2024 Perşembe
Eskişehir’de kar etkili oluyor
Eskişehir’de kar etkili oluyor
23 Kasım 2024 Cumartesi
Karayollarında yol durumu
Karayollarında yol durumu
15 Kasım 2024 Cuma