Sarıkamış Kayak Merkezi Sezonu Dolu Geçiriyor

Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki oteller, sezonu dolu geçiriyor

Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki oteller, kayak sezonunu büyük oranda dolu olarak geçiriyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki oteller, sezonu dolu geçiriyor

Kristal karı, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle kış turizminin gözde merkezlerinden olan 2 bin 634 rakımlı Sarıkamış Kayak Merkezi'ne gelen yerli ve yabancı turistler, kayak, snowboard ve kızakla kayarak keyifli bir tatil geçiriyor.

Aralıklarla devam eden yağış ile pistlerdeki kar kalınlığı 154 santimetreye çıkan kayak merkezinde otellerde yaşanan yoğunluk, turizmcileri mutlu ediyor.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, gazetecilere, son günlerde etkili olan karın sezonu uzattığını söyledi.

Merkezde sezonun dolu dolu geçtiğini ifade eden Polat, "Bu sene Allah'a şükür bereketli bir yağış oldu, sezonu çok iyi geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Otellerimiz özellikle yarıyıl tatilinde doluydu. Şu anda otelci arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre yüzde 95 oranında doluluk oranımız devam ediyor, devam edecek gibi de gözüküyor." dedi.

Polat, kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğu yaşandığı belirterek, şöyle devam etti

"Arkadaşlarımız gelen insanların daha keyifli, daha mutlu kayak yapması için her türlü çabayı gösteriyor. Şu an pistlerimizde herhangi bir sıkıntı yok, her akşam araçlarımızla ezme işlemini gerçekleştiriyoruz. Biz sezonu uzatabildiğimiz kadar uzatacağız. Herhalde mart ayının sonuna kadar sezon uzayacak gibi gözüküyor. Rabb'im tabi bereketli, kar yağışı verirse bu biraz daha uzar. Gelen insanımız mutlu, otelcimiz mutlu, bizler mutluyuz. Kristal karlar diyarının keyfini yerli ve yabancı tüm insanların yaşamasını istiyoruz. Burası doğa harikası bir cennet, burada sarıçamların arasından kaymanın keyfini ender bulabilirsiniz."

Sarıkamış'a ilk kez geldiğini anlatan Gökhan Sunay da Bursa'dan Kars'ı gezmeye ve kayak yapmaya geldiklerini anlatarak, "Bursa'da ve diğer yerlerde de kayak yaptık ama Sarıkamış'ın manzarası, doğası, Kars'ın gezi kültür teması çok daha güzel. Bilmeyenleri, tanımayanları da Sarıkamış'a bekliyoruz." diye konuştu.

Kayak eğitmeni Osman Atilla ise güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, kayakseverleri merkeze davet etti.

 

Etiketler:
Sarıkamış

DİĞER HABERLER

Almanya’da Kasalara Dev Soygun
Almanya’da Kasalara Dev Soygun
16 Şubat 2026 Pazartesi
Akaryakıta bayram indirimi
Akaryakıta bayram indirimi
5 Haziran 2025 Perşembe
Azerbaycan
Azerbaycan'ın Ufku Açılacak
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Pakistan
Pakistan'la İşbirliği
26 Mayıs 2025 Pazartesi
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
23 Mayıs 2025 Cuma
Suriye ile Enerji İşbirliği
Suriye ile Enerji İşbirliği
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bu Kez EGE Sallandı
Bu Kez EGE Sallandı
22 Mayıs 2025 Perşembe
Erdoğan Budapeşte Zirvesi
Erdoğan Budapeşte Zirvesi'nde
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Kademeli Emeklilik Son Durum
Kademeli Emeklilik Son Durum
20 Mayıs 2025 Salı
Vatandaş Ata
Vatandaş Ata'sına koştu
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Üçlü zirve sona erdi
Üçlü zirve sona erdi
16 Mayıs 2025 Cuma
5 uçaktan 6 kıtaya
5 uçaktan 6 kıtaya
7 Mayıs 2025 Çarşamba
2 Kazalı araç 4 yaralı
2 Kazalı araç 4 yaralı
14 Mart 2025 Cuma