Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri bir araya geldi

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri bir araya geldi

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların erkeklerle eşit olmadığı müddetçe Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki uygar, laik, çağdaş ve sosyal hukuk devleti olunamayacağını söyledi.

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri bir araya geldi

Seyhan Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi Üyeleri, kadın sorunlarının ele alındığı tanışma yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş. Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve Seyhan ilçesinin kadın muhtarları katıldı.

Zeydan Karalar: Uygarlık ve hukuk kadınsız olmaz

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadının sosyal yaşamda yer alması gerektiğini söylerken ülkede uygarlığı, hukuku, barışı tesis etmenin kadınsız olmayacağını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Konu kadın olanca aslında hem demokrasi hem insan hakları ile uygar dünya, uygar ülke her şey akla gelir. Eğer bir ülke uygar olacaksa eğer bir ülkede hukuk tesis edilecekse kadınsız olmaz. Kadının sosyal hayatta, siyasi hayatta yöneticilik ağırlığını koyması, erkekle eş ve eşit olması söylediklerimle aynıdır. Ülkedeki barışı tesis etmek kadından geçer. Siz bizlerle yani erkeklerle eş ve eşit olmadıkça Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalindeki uygar, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Kadın sosyal hayatta daha etkili yer almalı

Toplantıda konsey bünyesinde var olan örgütlenme ile kadın sosyal hayatta daha etkili yer alması için ve aynı anda gerek kentimizde gerekse ülkemizde demokratik sürece daha etkin katkıda bulunmaları için bir süreç planlandı. Şimdiye kadar yapılan değişik etkinliklerden sonra Şirin Park Otelde yapılan kahvaltı bu sürecin bir parçası olarak planlandı. Samim bir havada geçen kahvaltından sonra sürecin diğer aşamalarının daha etkili olacağına dair düşünce birliği olurken Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu en büyük meselenin temsili demokrasinin yolları açmak olduğunu söyledi.

“Demokrasi için eşitlik ve özgürlük…”

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sema Peynirci ise; Bir kentte demokrasinin oluşabilmesi için eşitlik ve özgürlük ilkesini esas alması gerekir yani o kentin idaresinin insan haklarını tanıması gerekir. İnsan haklarının temelinde eşitlik ve özgürlük ilkesi vardır.  Kadın hakları acısından değerlendirdiğimizde ise kadın erkek eşitliğini esas alan yönetim sistemini esas olması gerektiğini düşünmekteyiz. Yani toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmak gerekir. Yerel yönetimler demokrasinin ve katılımcılığın doğrudan uygulanabilir alanlar olduğu için, yerel yönetim anlayışının, hizmetlerinin, buna uygun olması gerekmektedir. Yerelden genele uygulanacak bu politikalar ile kadın yaşamda söz sahibi olabilecek, toplumsal, siyasal, sosyal hayatın içine girebilecektir. Seyhan Belediyesinin SEYMER’lerde binlerce kadına verdiği bu hizmeti bu anlamda çok değerli bulmaktayız.  Yine eşitlik birimini oluşturmasını da.. İste bu çalışmalar ile yerellerden genele doğru kadının yaşama karışmasına, sosyalleşmesine, söz sahibi olmasına hizmet edebiliriz” dedi.

 

DİĞER HABERLER

Almanya’da Kasalara Dev Soygun
Almanya’da Kasalara Dev Soygun
16 Şubat 2026 Pazartesi
Akaryakıta bayram indirimi
Akaryakıta bayram indirimi
5 Haziran 2025 Perşembe
Azerbaycan
Azerbaycan'ın Ufku Açılacak
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Pakistan
Pakistan'la İşbirliği
26 Mayıs 2025 Pazartesi
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
23 Mayıs 2025 Cuma
Suriye ile Enerji İşbirliği
Suriye ile Enerji İşbirliği
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bu Kez EGE Sallandı
Bu Kez EGE Sallandı
22 Mayıs 2025 Perşembe
Erdoğan Budapeşte Zirvesi
Erdoğan Budapeşte Zirvesi'nde
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Kademeli Emeklilik Son Durum
Kademeli Emeklilik Son Durum
20 Mayıs 2025 Salı
Vatandaş Ata
Vatandaş Ata'sına koştu
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Üçlü zirve sona erdi
Üçlü zirve sona erdi
16 Mayıs 2025 Cuma
5 uçaktan 6 kıtaya
5 uçaktan 6 kıtaya
7 Mayıs 2025 Çarşamba
2 Kazalı araç 4 yaralı
2 Kazalı araç 4 yaralı
14 Mart 2025 Cuma