Seyhan Belediyesi’nin “Dikimevi” ile başlayıp, “kompost”, “boya atölyesi”, “temizlik ürünü üretim atölyesi”, “mandıra”, “tıbbi ve aromatik bitkiler” ile devam eden “üreten belediyecilik” hizmetlerinin kapsamı genişliyor.
Başkan Akay’ın öncülüğünde belediyeye ait tarım arazileri Seyhan’ın üreten kadınları tarafından çeşitli ürünlerle üretime kazandırıldı. Toprağı iyileştirici özelliğe sahip olan ve belaediye tarafından üretilen kompostların kullanıldığı üretim sürecinde, kadın emeği ile yetiştirilen marullar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı “Mavi Ekip” ile birlikte hasat edildi. Toplanan marullar Seyhan’da yoksul nüfusun yoğun olduğu farklı mahallelerde ihtiyaç sahibi yurttaşlarla buluşturuldu.
Marullar için Başkan Akay’a teşekkür eden yurttaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek, “Allah razı olsun başkanımızdan” dediler.
Seyhan’ın her alanda üretmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Akay, “Belediyemize ait tarım arazilerinin her karışında üretmeye ve ürettiklerimizi halkımızla paylaşmaya, dayanışmayı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.