Tatil sonrası adaptasyon sorununa çözüm önerisi

Tatil sonrası adaptasyon sorununa çözüm önerisi

Yaz döneminde derslerden uzaklaşan ve rehavete kapılan öğrenciler, tatil sonrası okula alışmakta büyük zorluklar yaşıyor. 

Tatil sonrası adaptasyon sorununa çözüm önerisi

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul: Öğrenciler, tatilde derslere ısındırılmalı

Toparlanma süreci bazen uzun zaman alırken, bu süreç, çoğu zaman başarısızlığı da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, öğrencilerin, okullar açılmadan önce günde 1-2 saat ders çalıştırılarak derslere ısındırılması gerektiğini belirtiyor.

ADAPTASYON SORUNU YAŞIYORLAR

Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, yaz tatili boyunca derslerden uzak kalan öğrencilerin, okul başlayınca derslere tekrar adapte olmasının, büyük bir sorun olduğunu belirtti. Derslere alışma sürecinin bazen birkaç ayı bulduğunu ifade eden Yurdakul, “Çocukların okul başlayınca bir anda derslere alışması kolay değil. ‘Alıştık’ dediklerinde ise düşük notlar almış oluyorlar. Toparlanmaları Şubat tatilini bulabiliyor” dedi.

GÜNDE 1-2 SAAT DERS

Ailelere bu konuda bazı önerilerde bulunan Yurdakul, öğrencilerin yaz tatilinde günde 1-2 saat ders çalışmasının, onların ders çalışma alışkanlıklarını kaybetmesini engelleyeceğini ifade etti. Yurdakul, şöyle devam etti:

“Aileler bu konuyu fazla abartmamalı ve çocukların yaz tatilinde olduğunu unutmamalıdır. Yeterince dinlenmezlerse okul zamanı ders çalışırken bu yorgunluk nedeniyle yeterince konsantre olamayacaklardır. Akşamları yatmadan önce yarım saat kitap okumaya alıştırmak da onları okumaya teşvik edecektir. Böylelikle kitap okuma alışkanlığını erken yaşlarda kazanmış olacaklar.” 

 

DİĞER HABERLER