TÜMSİAD’dan biriz beraberiz

TÜMSİAD’dan biriz beraberiz

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği kalkışma girişimine karşı tepkisini ortaya koymak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen 80’e yakın şube başkan temsilcileri ile 23 Temmuz Cumartesi günü Wyndham Grand Levent Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye’nin yedi bölgesinden ve yurt dışından gelen TÜMSİAD üyeleri hep birlikte “Biriz Beraberiz” çağrısında bulundu.


TÜMSİAD’dan biriz beraberiz

Üreten Türkiye’nin Demokrasi Hareketi’ni başlattı

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan Türkiye’nin kalkışma girişimi karşısında çok önemli bir demokrasi sınavı verdiğini söyledi. Doğan, “Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran aziz milletimiz engin ferasetiyle bu olay karşısında da birlik olmuş ve kendi iradesini hiçe sayanlara karşı gereken dersi vermiştir” dedi.

Şimdi sıranın birlik ve beraberlik içinde milli iradenin her zamankinden daha fazla yanında olma zamanı olduğunu ifade eden Doğan, TÜMSİAD olarak OHAL süresince 81 ilde “Üreten Türkiye’nin Demokrasi Hareketi”ni başlattıklarını duyurdu. Doğan, tehlike geçinceye kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını vurguladı.

Üretmeye devam

Yaşar Doğan açıklamasında, sağlam ekonomik yapımız, irademiz ve güçlü politikalarımız sayesinde yaşananların krize dönüşmesine milletçe fırsat vermediklerini söyledi. TÜMSİAD olarak iyi niyetli, çalışkan, ahlaki değerlere bağlı aldatmayan ve aldanmayan iş adamları kuşağı oluşturma çabasında olduklarına dikkat çeken Doğan, bu günlerde iş adamları olarak ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini bildirdi.

TÜMSİAD Başkanı, iş dünyasına da şöyle seslendi: “Bizler iş adamları olarak her zaman yüksek morale ihtiyaç duyarız. Halkımızın gösterdiği mücadele bizim için en önemli motivasyon kaynağı olsun. Arkamızda böyle güçlü bir halk olduğu sürece iş adamları olarak sırtımız yere gelmez. Bu nedenle daha çok üretmeli, yurt dışındaki bağlantılarımıza gerçekleri daha çok anlatmalı ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinden vazgeçmediğini göstermeliyiz.”

Ekonomik tedbirlerle Türkiye cazibe merkezi olmayı sürdürüyor

TÜMSİAD Başkanı, kalkışma girişimi sonrası hükümetin aldığı tedbirlerin son derece kritik olduğuna da dikkat çekerek, piyasaların buna olumlu cevap verdiğini söyledi. Kayıpların son derece minimal oranlarda yaşandığına dikkat çeken Yaşar Doğan, yurt dışından da bu gelişmelerin olumlu olarak izlendiğini ve Türkiye’nin yatırım için hala cazibe merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

Daha fazla sosyal sorumluluk projesi

Doğan, kazancını bu ülke insanı için harcamaktan çekinmeyen iş adamlarının bu süreçte çok daha fazla sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmesi gerektiğini ifade ederek, TÜMSİAD olarak çok yakında kamuoyu ile bu projelerini de paylaşacaklarını bildirdi.

 

DİĞER HABERLER

Almanya’da Kasalara Dev Soygun
Almanya’da Kasalara Dev Soygun
16 Şubat 2026 Pazartesi
Akaryakıta bayram indirimi
Akaryakıta bayram indirimi
5 Haziran 2025 Perşembe
Azerbaycan
Azerbaycan'ın Ufku Açılacak
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
Emine Erdoğan Yoğurt Mayaladı
28 Mayıs 2025 Çarşamba
Pakistan
Pakistan'la İşbirliği
26 Mayıs 2025 Pazartesi
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
ERDOĞAN: Ahtapot Gibiler
23 Mayıs 2025 Cuma
Suriye ile Enerji İşbirliği
Suriye ile Enerji İşbirliği
22 Mayıs 2025 Perşembe
Bu Kez EGE Sallandı
Bu Kez EGE Sallandı
22 Mayıs 2025 Perşembe
Erdoğan Budapeşte Zirvesi
Erdoğan Budapeşte Zirvesi'nde
21 Mayıs 2025 Çarşamba
Kademeli Emeklilik Son Durum
Kademeli Emeklilik Son Durum
20 Mayıs 2025 Salı
Vatandaş Ata
Vatandaş Ata'sına koştu
19 Mayıs 2025 Pazartesi
Üçlü zirve sona erdi
Üçlü zirve sona erdi
16 Mayıs 2025 Cuma
5 uçaktan 6 kıtaya
5 uçaktan 6 kıtaya
7 Mayıs 2025 Çarşamba
2 Kazalı araç 4 yaralı
2 Kazalı araç 4 yaralı
14 Mart 2025 Cuma