Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas, Araştırma Uygulama Çiftliği Yönetimi, çalışanları ve akademisyenler katıldı.
Prof. Dr. Tuncel: “Çiftliğimiz Bölge ve Ülkemiz Tarımı Açısından Önemli Bir Yere Sahip”
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesinin güçlü akademik kadrosu, zengin araştırma ve uygulama alanları ile 55 yıldır ülkemizin ihtiyaç duyduğu tarımsal araştırmalarını en üst düzeyde devam ettirerek üretirken, en donanımlı ziraat mühendislerini de yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.
Tarımın, akılcı ve bilimsel çözümler ışığında, sürdürülebilir bir anlayışla yapılmasının günümüzün en temel konularından biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, bu anlayış çerçevesinde uygulamalı eğitim veren Ziraat Fakültesi için eğitimin en önemli parçalarından biri sayılan Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin, araştırma ve geliştirme çalışmaları için vazgeçilmez öneme sahip olduğuna dikkat çekti.Prof. Dr. Kafkas 2021-2022 Yılı Faaliyet Raporunu Sundu
Dekan Prof. Dr. Salih Kafkas ise, ÇÜ Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliği’nin genel tanıtımını yaparak, yıllara göre gelir gider durumunu aktardı. Ziraat Fakültesinin 2021 yılı faaliyetleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Kafkas, bölümlerin akreditasyon süreçleri ile 2022 hedeflerini anlattı.
Çiftlik Yönetimine ve Yayın Yapan Akademisyenlere Ödül ve Plaket Verildi
Dekan Prof. Dr. Kafkas’ın konuşmasının ardından, başarılı olan Araştırma Uygulama Çiftliği Yönetimine, bütçesine katkıda bulunan öğretim üyelerine, 2016-2021 yılları arasında en fazla Q1-Q2 yayın yapan öğretim elemanlarına Rektör Prof. Dr. Tuncel tarafından, teşekkür belgesi ve ödül takdim edildi.