Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan depremlerin ardından Türkiye
Afet Müdahale Planı kapsamında yıkım yaşanan bölgeye sevk edilen Türk Kızılay
ekipleri, bir yandan arama kurtarma ve barınma sorununun çözümüne yönelik
hizmet verirken diğer yandan mobil ve sahra mutfaklar aracılığıyla beslenme
ihtiyacının karşılanması noktasında çalışma yürüttü.
Adana Afet Müdahale Müdürü ve Pazarcık Ekip Başkanı Onur
Beyazyeşil, AA muhabirine, depremlerin hemen ardından Türkiye Afet Müdahale
Planı çerçevesinde kurumun teyakkuz haline geçtiğini ve ekiplerin sahaya
hareket ettiğini söyledi.
Türk Kızılay olarak en kısa sürede sıcak yemek üretimine
başladıklarını anlatan Beyazyeşil, bu çerçevede depremin ilk gününden itibaren
depremzedelere üç öğün sıcak yemek hazırladıklarını ve dağıtımlarını
gerçekleştirdiklerini belirtti.
Beyazyeşil, sıcak yemek hizmeti verdikleri alanlarda
yarım litrelik yaklaşık 100 milyon şişe içme suyu dağıttıklarını anlatarak,
şunları kaydetti:
"Türk Kızılay olarak şu anda sahada 611 personel ve
325 gönüllümüzle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yemek dağıtımlarımız üç öğün
devam etmektedir. Kırsal mahallelerde hijyen seti ve gıda kolisi dağıtımı ile
mobil sağlık hizmetimiz devam ediyor. Yine sahada şu anda 29 ikram aracımız
faaliyetini göstermekte. 27 mobil mutfak ve 70 sahra mutfağımız
vatandaşlarımıza beslenme hizmetini sağlamak üzere sahada." AA