“Gurme Turizmi “temalı basın gezisi kapsamında Huffington Post UK’den Ruport PARKER, Sainsbury Magazine’den Emily Alice Wright, CSMA Club’tan Tina Walsh,Travel Weekly’den Ian TAYLOR, Eat Travel Live’dan John Gregory Smith Country, Town House’dan Henriatta Green Adana, Gaziantep ve Mersin İllerinde yemek kültürümüz ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptılar.
Tarihi zenginliklerimiz olan Taş Köprü, Ulu Camii’nde çekimler yapan Ekip öğle yemeğinde yöresel yemeklerimiz olan analı-kızlı, mercimekli köfte, fıstıklı köfte, etli haşır, bamya dolması, patatesli ve ıspanaklı börek, sıkma, karışık kızartma tabağı, tahinli lahana sarması, cevizli ıspanak, mevsim salata, şalgam suyu ve kavunlu limonata gibi yöresel yiyecek ve içeceklerimizin bizzat yapılışında bulunarak yapılan yemeklerin tadına baktılar.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ATOSEV tesislerinde ağırlanan misafirler yemekte “Adana Kebabının” yapılışını izlediler. Gurmeler kebabın lezzetini çok beğendiler, birbirinden lezzetli ve farklı meze çeşitliliğinin zenginliğini ve yapılan sunumları hayranlıkla izlediler. Gurmeler, Adana mutfağımızın zenginliği karşısında çok şaşırdıklarını, yemeklerimizin lezzetlerini ve sunumlarını çok beğendiklerini, kentimizin mutfağı ile dünyaya açılması gerektiğini, bölgede bir gastronomi turizminin gelişmesi için yemek kültürümüzün çeşitliliğinin yeterli olduğunu; ancak tanıtımın yetersiz kaldığını, yemek kültürümüzün dünya basınında yer almasıyla ilimizin tanıtımına çok büyük katkılar sağlanacağını ifade ettiler.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından Adanamızın tanıtımına yönelik yurdumuzdan ve dünya basınından gazetecilerin davet edilmesi çalışmalarına devam edilecek.