Vali Demirtaş’tan tarım alanlarına ziyaret

Vali Demirtaş’tan tarım alanlarına ziyaret

GAZETTE- Vali Mahmut Demirtaş, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Karataş ilçesindeydi. İlçeyi  ziyareti sırasında Vali Yardımcısı Murat Süzen, Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de hazır bulundu.

Vali Demirtaş’tan tarım alanlarına ziyaret

Karataş ilçesinde bulunan muz seraları, narenciye bahçeleri ve lahana tarlalarını ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, mahsulleri yerinde inceleyerek üreticiden ürünlerin durumu hakkında bilgiler aldı.
Vali Mahmut Demirtaş,  daima üreticinin yanında olduklarını, tarımsal faaliyetlere olan desteklerini esirgemeyeceklerini belirterek çiftçiye bol kazançlar diledi.
Vali Mahmut Demirtaş'ın ziyaretleri, üreticilere çalışmalarında başarılar dilemesiyle son buldu.

VALİ DEMİRTAŞ İNCELEMELERDE BULUNDU

Bu arada, Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi” (METİP) kapsamında Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde yaptırılan hizmet binalarında incelemelerde bulundu.
Vali Demirtaş ilk olarak Karataş ilçesine giderek mevsimlik tarım işçilerinin sosyal hayatlarını iyileştirme amacıyla Tabaklar Mahallesi’nde yaptırılan ve içerisinde okul, sağlık ocağı gibi hizmetlerin verileceği binada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.
Binanın öncelikle anaokulu olarak hizmete girmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Demirtaş, ardından yeni METİP projesinin yapılacağı Karataş Bahçe Mahallesi’ndeki arazilerde incelemede bulunup yapılan ve de yapılacak olan çalışmaları yerinde değerlendirdi.
Daha sonra Karataş ilçesinden ayrılan Vali Demirtaş, METİP kapsamında Yumurtalık ilçesinde yaptırılan okul ve hizmet binasını ziyaret etti.
Mevsimlik tarım işçilerinin sosyal hayatlarını iyileştirmek amacıyla Yumurtalık ilçesi Sadiye (Yeşilköy) Mahallesi’nde yapılan ve anaokulu olarak hizmet vermeye başlayan binada öğrenim gören öğrencilerle de vakit geçiren Vali Demirtaş, daha sonra yeni projelerin yapılacağı Yumurtalık ilçesi Şeyhganim Mahallesi’ndeki arazide incelemede bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Yardımcısı Murat Süzen, Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer ve İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’un da hazırda bulunduğu incelemeler sırasında Vali Mahmut Demirtaş, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi ile mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları zorlukları azaltmayı hedeflediklerini ve bunun için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.