Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce Seyhan Otel'de düzenlenen
yarışma zeytinyağlılar, etli yemekler, hamur işleri-börekler ve tatlılar-pastalar
kategorilerinde yapıldı. Jüride görev alan Adana Kültür, Eğitim, Sanat ve
Araştırma Vakfı Başkanı Alper Tansel, Seyhan Oteli Başaşçısı Ahmet Tunç, Turizm
Derneği Başkanı Gazanfer Şahin, Büyük Sürmeli Oteli Başaşçısı Muharrem Özkan ve
HiltonSA Otel Başaşçısı Mustafa Şahin, açık büfe olarak sergilenen lezzetleri
tadıp, değerlendirdi.
Etkinlikte 23 yarışmacının katıldığı zeytinyağlılar
kategorisinde 'Kraliçe Parmağı Sarması' ile Münevver Efe, 49 yarışmacının
katıldığı etli yemekler kategorisinde 'Lokman Hekim Çorbası' yemeği ile ile
Fatma Özgüdoğru, 14 yarışmacının katıldığı hamur işleri-börekler kategorisinde
'Su Böreği' ile Mukaddes Azizoğlu, 28 yarışmacının katıldığı tatlılar-pastalar
kategorisinde 'Karakuş Tatlısı' ile Kadriye Halis birinciliği elde etti.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dereceye giren yarışmacılara
ödüllerini verip, etkinliğe sponsor olan kişi ve kuruluşlara da teşekkür
belgesi sundu.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikte Adana Olgunlaşma
Enstitüsü'nde kursiyerlerince bölgede yaşayan Yörüklerin kıyafetlerinden
esinlenerek hazırladıkları 'Toros Esintileri' defilesi de beğeniyle izlendi. İl
Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibi de yöresel oyunları
sergiledi.
Bünyamin YIL/DHA