Zonguldak'ta Salep Desteği

Zonguldak'ta salep üretimine devlet desteği: Hedef 3 milyon lira gelir

Türkiye'de salep yetiştiriciliğinin ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığının Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) Projesi kapsamına alındığı Zonguldak'ta, üreticilere kredi ve hibe destekleriyle alternatif gelir imkanı sunulacak


Zonguldak'ta salep üretimine devlet desteği: Hedef 3 milyon lira gelir

Proje sayesinde orman köylülerinin salep yetiştiriciliğine yönlendirilmesi ve tarımsal üretimde farklı bir gelir kapısının oluşturulması hedefleniyor.

İlk etapta 6 üretici destekten yararlandı

Zonguldak'ta bu yıl uygulamaya alınan projeden 6 üretici faydalandı. Sağlanan kredi ve hibe destekleriyle üreticilerin salep üretimine başlamasının önü açılırken, projenin tam kapasiteye ulaşmasıyla elde edilecek ekonomik katkının artırılması planlanıyor.
Projenin tam kapasiteyle uygulanması halinde yıllık ortalama 3 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor. Böylece salep yetiştiriciliğinin, özellikle orman köylüleri açısından alternatif bir geçim kaynağı oluşturması amaçlanıyor.

Salep üretiminin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor



Zonguldak'ta başlatılan uygulamanın gelecek yıldan itibaren Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu kapsamda orman köylülerinin salep üretimine yönelik kredi ve hibe desteklerinden yararlanabilmesi hedefleniyor.
Projenin yaygınlaştırılmasıyla salep yetiştiriciliğinin farklı bölgelerde geliştirilmesi ve üreticilerin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

 

Etiketler:
Zonguldak Salep Üretimi Salep yetiştiriciliği ORKÖY Projesi Tarım ve Orman Bakanlığı 

DİĞER HABERLER