Ekmek Teknesinde Geleneksel Yöntemle Un Öğütüyor

Ekmek teknesinde geleneksel yöntemle un öğütüyor

Yozgat'ın Çadırardıç köyünde 59 yaşındaki Şükrü Şahiner, babasından kalan 49 yıllık taş değirmende tam buğday unu üretiyor.

Ekmek teknesinde geleneksel yöntemle un öğütüyor

Şahiner, gazetecilere, müşterilerin hasat sonrası temizleyip getirdiği buğdaydan katkısız doğal un ürettiklerini söyledi.

Yozgat'ın yanı sıra Çorum ve Kırıkkale'den de un öğütmek için değirmenine gelenler olduğunu belirten Şahiner, "Bu değirmeni 1974 yılında babam yaptı, şimdi ben çalıştırıyorum. Burada buğday değirmene atılıyor, katkısız un alınıyor." dedi.

Çorum'un Sungurlu ilçesi Balkaya köyünden buğday öğütmeye gelen İsa Gözalan da annesi katkısız, doğal taş değirmen unu kullandığı için burayı tercih ettiğini belirtti.

Sungurlu Bunalan Köyü Muhtarı Ahmet Sağlam da taş değirmen unu tükettiklerini ifade ederek "Her yıl buraya geliyoruz. Harmandan sonra 150-200 şinik buğdayı getirir, un yaparız. Bu un daha sağlıklı. Onun için unumuzu öğütüyoruz." diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER

En zeki çocuklar hangi ay doğuyor?
En zeki çocuklar hangi ay doğuyor?
22 Ağustos 2024 Perşembe
Meteoroloji’den sağanak uyarısı!
Meteoroloji’den sağanak uyarısı!
21 Ağustos 2024 Çarşamba
Meteor yağmuru ilgi çekti!
Meteor yağmuru ilgi çekti!
13 Ağustos 2024 Salı
Kilo aldıran 10 hata!
Kilo aldıran 10 hata!
2 Ağustos 2024 Cuma
Ciltteki hasarları onarma zamanı!
Ciltteki hasarları onarma zamanı!
22 Temmuz 2024 Pazartesi
Sıcak hava ve nem etkisi
Sıcak hava ve nem etkisi
21 Temmuz 2024 Pazar
Kara yollarında durum
Kara yollarında durum
15 Temmuz 2024 Pazartesi