Doğadan Gelen Şifa: Ayrık otu - ALİ TOYLULAR

14 Ağustos 2021 Cumartesi 01:30

Bahçelerde, arazi ve tarlada sıklıkla yetişen yabani bir bitki türüdür. Çoğu zaman istenmeyen bir ot gibi görünsede şifa kaynağı olarak bilinmesi gerekir. Kendisine verimli bir bir alan bulduğu zaman yaklaşık 1 metre boyunda uzama özelliğine sahiptir. Buğdaygillerden familyasına aittir. Bu otun kökleri şifa için toplanır, beyaz ve sarı rengi bulunur. Başak, sap ve kök ile beraber bu otun hayvanlar için tam anlamıyla bir bitkisel protein deposudur. Sadece hayvanlar için değil, insanlar için de birden fazla faydasının olduğu ayrık otunu gelin hep beraber inceleyelim;

Ayrık otu, iltihap söktürücü özelliği ile iltihabın vücuttan atılmasını sağlar.

Ayrık otu, vücutta biriken fazla suyu ve ödemi atmaya destek olur.

İnsanın metabolizmasını çalıştırmasına yardımcı olur. Metabolizmayı çalıştıran ayrık otu ile vücuttaki zararlı toksinler dışarı atılır.

Grip, nezle gibi mevsimsel hastalıkların önüne geçen bu otun kışın tüketilmesi önerilir.

Boğazı yumuşatır ve solunum güçlüğünü önler. Bununla beraber bademcik iltihabını söker.

Bal ile birlikte tüketildiği zaman kanı temizler.

Prostat rahatsızlığının olumsuz etkilerini en az seviyeye indirger.

Hücrelerin yenilenmesi için önemli destek sağlar.

Ayrık otu sayesinde kireçlenme gibi sağlık sorunlarının önün geçilir.

Eklem ve diz ağrılarına iyi gelir.

Oldukça kuvvetli antioksidan özelliğine sahip olan ayrık otu ile vücut ağrıları hafifletilir.

Orta Çağ dönemlerinde idrar yolu kanalları ve idrar söktürme konusunda sağlık için kullanılmaktaydı. Günümüze kadar gelmeyi başaran, şifa kaynağı olan ayrık otunu tüketmenizi tavsiye ederim.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI