Doğadan Gelen Şifa: Karadut - ALİ TOYLULAR

16 Haziran 2021 Çarşamba 08:44

Karadut meyvesinin faydaları, tezgahlardaki yerini almasıyla merak edilmeye başladı. Bahar mevsiminde bayılarak tükettiğimiz karadutun faydalarından, suyunu elde ederek de tüketebilirsiniz. Karadut, sadece sağlıklı olduğu için değil, tadının lezzetli olması açısından da insanlar tarafından çok fazla tüketilen meyvelerden birisidir. Ülkemizde de çok fazla bulunan karadut meyvesini semt pazarlarından, manavlardan ve marketlerden satın alabilirsiniz. Ayrıca reçel, krep, tatlılar, sosyal içinde karadut kullanabilirsiniz. Karadut bu yiyeceklere de ekstra bir lezzet ve aroma vermektedir. Karadut besin ve vitaminlerle doludur. Bir fincan karadut sadece 60 kalori içerir, bu da karadutu hafif ve lezzetli bir yiyecek yapar. Karadut meyvesi vücut için gerekli olan vitamin ve mineralleri sağlar. Karadut şekeri glikoza dönüştürür. Böylece hücrelere enerji sağlayan karbonhidratlar içerir. Karadut, demir alımını arttırır ve dokulara yeterli miktarda oksijen sağlar.

K ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. C vitamini sayesinde doku gücünü ve kollajen sentezini artırır. K vitamini sayesinde de kemik dokusunun gelişimini sağlar ve kan pıhtılaşması için gerekli bir bileşendir. Vücut için uygun olan lif ihtiyacını karşılar. Karadut, bunu bağırsaklarda dışkıyı toplayarak ve sindirim sistemi boyunca yiyeceklerin hareketini kolaylaştırarak yapar. Bu süreçte de kabızlık, şişkinlik, ve mide  krampların giderilmesinde yardımcı olur.

Karadutun vücudumuza olan faydalarını gelin hep birlikte inceleyelim;

Karadut, mide için bir nimettir, mide salgılarını artırır.

Kabızlığı gidererek sindirim problemlerinizin azalmasına yardımcı olur.

Karadut kilo verilmesini sağlayacak en önemli meyvelerden birisidir.

Ağız yaralarını, ağızdaki aftı tedavi eder.

Doğal antibiyotiktir.

Kronik gastrit ve hepatit hastalığını tedavi eder.

Uykusuzluğa iyi gelir.

Yüzde 90 kan yapma özelliği vardır.

Saçları ve dişleri güçlendirir.

İçerdiği flavonoidler sayesinde kalbi korur, yaşlanmayı geciktirici etkisi bulunuyor.

Tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engeller.

Yeterli miktarda tüketildiğinde karaciğerdeki kanı besler, karaciğerin arınmasına yardımcı olur.

Demir açısından zengin olduğu için anemiyi tedavi etmede yardımcı olur.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI