Doğadan Gelen Şifa: Karanfil - ALİ TOYLULAR

7 Ağustos 2021 Cumartesi 11:16

Karanfil, insanlık geçmişinde en uzun süreden beri var olan bitkiler arasında bulunuyor. Tane şeklinde bulunur. Taneler ağız içerisine konulup bekletilir, bu sayede ağız kokusundan kısa süre kurtulmak mümkün olabilir. Karanfil kaynar su içine konulup demlenmesi beklenerek tüketmek de mümkündür. Aynı zamanda taneleri toz haline getirilerek yemeklerde de kullanılır. Ayrıca güvenilir aktarlardan karanfil yağı alınarak, masaj şeklinde cilde uygulanabilir. Çok uzun yıllara dayanan bir geçmişe sahip olan karanfil, sağlık dostu bitkiler arasında yer alır. Şifa kaynağı karanfilin faydalarına gelecek olursak;

Sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra, mikrop hastalıklarında tedavi maksatlı kullanılabilir.

Suyu tüketilerek kullanılan karanfil, kandaki şeker oranını dengede tutmaya yardımcı olur.

Saç derisindeki deformasyonu engeller, kepekli saçlar için etkileyici bir çözümdür.

Akciğer kanserinin ilk evresinde etkili olduğu belirlenmiştir, bunu yanında kanser önleyici bir etkiyede sahiptir.

Karanfil yağının baş ağrıları, şişkinliği azaltmanın yanı sıra çatlak izlerini azaltmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Karanfil ve içerdikleri bileşiklerin oksidatif  stresi azaltmaya ve karaciğerin  korunmasına yardımcı olabilmektedir.

Karanfil çiğnemek boğaz ağrısını hafifletebilir ve hatta soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde bile yardımcı olur.

Karanfil yağı bronşit, astım ve soğuk algınlığı, öksürük gibi diğer solunum rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabilir. Yağ solunum yolunu rahatlatır ve ayrıca antienflamatuar bir etkiye sahiptir.

Mide ülserini azaltabilir. Karanfil yağı, mide mukozasının kalınlığı artırabilir ve bu da mide astarını korur ve peptik ülserini önler.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI