Doğadan Gelen Şifa: Tarhun Otu - ALİ TOYLULAR

26 Ağustos 2021 Perşembe 11:23

İnce uzun yapraklara, açık yeşil renge ve keskin hoş bir kokuya sahiptir. Ana vatanı Sibirya olan tarhun otu papatyagiller familyasının bir üyesidir. Tarhun otu ülkemizde nerede yetişiyor diye merak ediyorsanız, başlıca şehirler Ankara, Erzurum, Bayburt, Gaziantep ve Şanlıurfa olarak sıralanabilir. Fransız mutfağının olmazsa olmazıdır. Tarhun otunun diğer isimleri de ejder otu, yeşil altın ve dargundur. Gelelim bu şifalı bitkinin faydalarına;

Uykusuzluk ve stres gibi problemlerin giderilmesinde iyi bir destekçidir. Sinir sisteminin doğru bir biçimde işlemesine yardımcı olur.

Güzel kokusu sayesinde ağız kokusu problemlerine çözüm olarak da bilinir.

Antiseptik özelliğe sahiptir. Vücudunuzda varlık gösteren her türlü mikropla savaşır. Özellikle çay olarak içildiğinde diş ve diş eti iltihaplarına karşı mücadele eder, bu rahatsızlıkların ortaya çıkmasını engeller.

Sindirimi kolaylaştırır. Özellikle kabızlık sıkıntısı çeken kişilerin her gün düzenli olarak tarhun çayı tüketmeleri tavsiye edilir.

Gaz sıkışmasına iyi gelir. Yeme içme alışkanlıklarından ya da kronik olarak gaz sancısı çeken kişileri rahatlatır.

Regl dönemi sancıların hafiflemesinde etkilidir.

İdrar söktürücüdür. İdrar yolu iltihap ve enfeksiyonlarının temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Tarhun otu iştah açıcı bir özelliğe sahip olduğundan kilo almak isteyenlerin tüketmeleri tavsiye edilir.

Doğal bir ağrı kesicidir. Eklem ve baş ağrılarının kısa sürede geçmesinde etkilidir. Ağrıları dindirerek vücudun sakinlemesini ve rahatlamasını sağlamaktadır.

Yemek sonrası şişkinliği alarak mide ve bağırsakların rahatlamasını sağlar. Özellikle iftardan ya da yemeğin çok yenildiği öğünlerin ardından tarhun otu çayı önerilmektedir.

Görüşlerinizi Bildirin

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI